THE THING

Den norsk-svenske trioen The Thing ble etablert våren 2000, og er blitt beskrevet som "garage-jazz" og "impro-punk". Mix sammen en god blanding jazz med støy, avant-rock og punk, så får du oppskriften på måten The Thing tar musikken til nye, kompromissløse nivåer og fortsetter å styrke sin viktige posisjon i den uavhengige musikkverdenen.

Mats Gustafssons skrikende bariton-saxofon gir en trøkk seksten i magen og høres mer ut som en feedende gitar enn en treblåser, og sammen med Flatens bass jobber de frem doomende rytme, mens Nilssen-Love representerer en urkraft og styrke og bygger opp damp i musikalsk samspill. Opplev det uventede, opplev den skandinaviske trioens skitne råskap som transformerer spirituell jazz til brutal sludge og stoner-rock.

De er også kjent for sitt smarbeide med folk som Neneh Cherry, Thurston Moore, Terrie Ex, Peter Evans, Joe McPhee, Ken Vandermark, Otomo Yoshihide, Jim O’Rourke, and James ‘Blood’ Ulmer.

Mats Gustafsson (saxofoner), Ingebrigt Håker Flaten (bass), Paal Nilssen-Love (trommer).

The thing.jpg
 
Void ov voices.jpg

VOID OV VOICES

Enmannsbandet til Csihar Attila er en fortryllende liveopplevelse. Mayhem-vokalisten startet opp soloprosjektet sitt i 2008 da han åpnet for Bohren & Der Club Of Gore. Og kjenner du til dem forstår du hvor landet ligger. Med vokalen som eneste instrument maner han frem dystopiske dronelandskaper som en messe fra helvete. Void ov Voices har også samarbeidet med artister som Ulver, SunnO))), Merzbow, Jarboe og Diamanda Galas for å nevne noen.

 

FAMLENDE FORSØK

Famlende Forsøk regnes som “pionerer innen norsk industriell, elektronisk og eksperimentell musikk” (Rockipedia), selv beskriver de seg kun som utøvere av “sprø musikk”. De samme personer står bak den smått legendariske Sprø Musikk festivalen, som fra 1982 og frem til idag har vært en ubrutt, årlig begivenhet (den foreløpig siste bel avholdt 091217). Var sentrale innen den uavhengige kassett-revolusjonen på 80- tallet og starta i 1979 kassett-selskapet SHiT Tapes. Fikk en oppsving etter deltagelse på Nødutgang Festivalen i Bodø 2008 og en suksessfull opptreden på Henie-Onstad senteret året etter. K2 (Cato Langnes), produsenten på deres hittil siste studio-album “Washing China” (2016) jobbet seg gradvis inn i bandet som bandets 4. medlem. Har siden utgitt en serie på 3 digitalalbums (med et mikro-opplag på kassett) basert på live nyinnspillinger av gamle “hits” fra samtlige tidligere utgivelser. FF har frem til idag utgitt omlag 13 albums på kassett, CD og LP, samt deltatt på utallige samle-album. Blant andre Noise Reduction Systems: Formative European Electronica 1974 – 1984, som kom ut på Cherry Red i sommer.

Famlende forsøk.jpg
 
KAADA.jpg

KAADA (solo konsert)

John Erik Kaada, mest kjent som bare Kaada, dippet innom Billboard lista med sitt debut album i 2003. Og har sisten den gang laget musikk for alt mulig fra obskure kunstprosjekter til høyprofilerte filmer og konserter. Man hører musikken hans nesten daglig på TV og radio.
Kaadas filmmusikk finnes på over 40 norske og internasjonale kinofilmer. Musikken hans har også blitt spilt på store TV show som Late Night With Jimmy Fallon, Oprah, The Super Bowl, The Daily Show og 60 Minutes. Han har også laget musikk for NRK, og for tiden hører du musikken hans på programmer som f.eks ZombieLars, Arkitektens Hjem, Oppfinneren og Martin & Mikkelsen.
Sjangeroverskridende og eksperimentelle, men lyttervennlige komposisjoner er gjennomgående i Kaadas musikk. Musikken hans finner veien ut til et stadig større internasjonalt publikum, først og fremst gjennom egne plateutgivelser og turnering. Men også gjennom filmmusikk til store kinofilmer i USA, Finland, Danmark, Sverige og Frankrike. En annen døråpner ut i verden har vært hans samarbeid med den amerikanske sangeren Mike Patton (Faith No More, Mr.Bungle, Fantomas). Deres foreløpig siste utgivelse “Bacteria Cult” ble utgitt i 2016.
På scenen har Kaada blitt beskrevet som “kompromissløst bankende og sanselig plystrende. En opplevelse”. Multi-instrumentalisten har med seg en rekke forskellige instrumenter, som trakteres i et enormt kreativt overskudd. Kaada er kjent for å lage stor emosjonell musikk for filmer, album og på sine konserter.
http://kaada.me/
www.facebook.com/kaadamusic

 

DJ U-TEQ

U-TeQ har over 20 år bak seg som dj, radiovert og arrangør, og returnerer i år nok en gang tilbake til Nødutgangfestivalen for å gjenta jobben som residerende dj på fjerde året på rad. Han viser en enorm spennvidde i sjanger og perfeksjonerer settene mellom konsertene gjennom fokus på kontraster og brobygging mellom de ulike artistene; til begeistring for både publikum og anmeldere. For de uinvidde så har han også gjort konseptet ElektrOdysse; et vanvittig forsøk på å kronologisk, tematisk og tempomessig spille seg gjennom historien til elektronisk musikk i løpet av hele fire 12-timers sett. Han har tidligere bl.a. drevet publikumssuksessen Definition Of Ill, og han var allerede på begynnelsen av 00-tallet en del av DJ-teamet Floora som ble signet til EMI (som de siste åra har gjennoppstått som audiovisuellt multimediasirkus). Den bergensbosatte bodøværingen har ikke bare en ekstremt bra musikksmak, men er også en av de mest tekniske DJene i landet.

Uteq.jpg